Sommarstuga off grid

Last modified date

Off grid handlar om att leva utanför det vanliga el- och vattennätet. Då kan du ha en sommarstuga som får el från solceller och värme från kaminen.

Off grid

Intresset för att ha en sommarstuga eller rentav bo heltid off grid har ökat markant de sista åren. Samhället är stressigt. Överallt är det flimrande skärmar och ett ständigt brus. Då längtar människor till det enkla livet. Till en stuga utan alla moderniteter. Samtidigt som man tar hjälp av moderniteter, som solceller, för att kunna ha ett skönt liv med både internet och lampor.

Stuga som finns var du vill

Med gasolkamin, gjutjärnskamin, solceller och en villighet att bära vatten, så kan du faktiskt ha en sommarstuga var du vill. Du har kanske hittat en fin liten stuga utanför Sundsvall, Skellefteå eller Åmål. Världens mysigaste plats, men det finns ingen el där. Då kan du köpa stugan och leva off grid, egentligen leva som man gjorde förr. Det viktigaste är dock att kolla upp möjligheten till vatten. Om stugan ligger vid en sjö är problemet löst. I annat fall kan du borra efter vatten, hitta en kallkälla eller se om det finns en gammal brunn med tjänligt vatten att använda.

ivadmin