Hyr bergborr och skaffa bergvärme

Last modified date

Visst är det härligt med en kamin, men om du verkligen vill få det varmt och spara pengar ska du satsa på bergvärme. Hyr en bergborr för bergspräckning eller borrning och spara tusenlappar.

Hyr bergspräckare eller bergborr

Det finns många anledningar att hyra en bergspräckare eller bergborr. För att skaffa bergvärme, borra efter vatten eller fixa iordning tomten om du ha mycket sten under marken. Ett problem är ofta priset. För att göra det så billigt som möjligt kan du hyra maskiner. Antingen kör du själv eller så anlitar du också personal. Ett smart sätt att snabbt komma igång med viktiga projekt. Gå in på Kendrill som har maskiner för bergspräckning och bergborrning, där du även kan hyra dieselkompressor, handhållen betongsax och köpa snigeldynamit. Användbara och roliga saker som gör att du kommer framåt med olika byggen i hemmet eller företaget.

Bergvärme

Bor du i villa bör du se över möjligheten att ha bergvärme. Den initiala kostnaden kan förvisso kännas dyr, men för de flesta villaägare har det betalat sig på en tio-årsperiod. Sedan är det nästan gratis. Det är skönt i och med dagens elpriser och den osäkra oljemarknaden. Du värmer upp huset med klimatsmart bergvärme istället för el. Genom att hyra bergborr hos Kendrill blir det billigt att även genomföra själva borrningen och installationen.

Kompensera med kamin

Även om du har bergvärme är det smart att ändå ha en kamin. Först och främst är det mysigt. Få tända en sprakande brasa under den kallaste vintern är verkligen vardagslyx. Men det är också smart och förutseende att ha en kamin. Blir det ett längre strömavbrott kan ni värma både er själva och maten med hjälp av kaminen. Särskilt om du har en kamin med kokplatta ovantill. En annan fördel med kamin är att du mycket snabbt kan få upp värmen i huset. Du har varit utomhus och känner dig nerkyld. Lägg in ett par vedträn i kaminen och tänd på. Värmen kommer snabbt och du väljer själv hur varmt det ska vara i rummet.

Det är också smart att ha gasolkamin. I och med att klimatförändringarna kommit på allvar, så har vädret förändrats. Risken för storm, lokala snöfall och skyfall har ökat markant de sista tio åren. Det är klokt att förbereda sig på en sådan framtid. Med bergvärme, kamin och gasolkamin kommer du klara både de höga elpriserna och klimatförändringarna mycket bättre. Det är skönt att kunna elda i kaminen under ett strömavbrott. Ett problem med bergvärme, liksom med de flesta uppvärmningssystem, är att den kräver el. Det är dock möjligt att komma undan problemet med eget elverk eller bilbatteri. Genom att också ha kamin och gasolkamin är ni som familj mycket säkrare när problem uppstår. Gasolkaminen kan ni också använda för att snabbare värme upp ett fritidshus eller gäststugan på tomten.

kalle