Skapa ett mysigt fritidshus med kamin

Last modified date

Fritidshus och kolonistugor blir alltmer populära och detta år var intresset större än någonsin. Om du har turen att äga ett fritidshus vill du säkert inreda det så att det passar dina behov och önskemål. Med en kamin och ordentligt underhåll kan du tillbringa många härliga semesterdagar i fritidshuset.

Med hjälp av plåtslagare stockholm kan du få alla möjliga takarbeten utförda på ditt fritidshus. Taket på din sommarstuga kan börja läcka om det inte underhålls regelbundet, vilket i sin tur kan resultera i vattenskador och mögel. Undvik fuktskador genom att lägga ett nytt tätskikt, eller renovera takpannorna så att de får ökad motståndskraft mot vädrets makter.

Uppfyll drömmen om eget torp

Sommartorp sågs tidigare som ett ställe för avkoppling, vilket innebar att det inte behövde ha allt för många moderniteter som rinnande vatten och avlopp. Idag vill många ha ett mer modernt fritidshus med bredband och god standard. Bland de saker som köparna värderar högst finns el, avlopp och varmvatten, men enskilt läge och sjöutsikt är också viktigt.

När du inreder din sommarstuga kan du välja fina rottingmöbler, växtplanscher och mustiga färger för att matcha den solvarma atmosfären. Välj möbler som är enkla att flytta på så att du även kan ha dem i trädgården under fina sommardagar. Sängen kan fyllas med kuddar för att användas som soffa, på detta sätt kan du spara plats. Om din sommarstuga är ljus med vita väggar och golv kan textilier i starka färger passa bra till.

Inred med mysig kamin

En kamin skapar stämning, skänker värme i stugan och är en mycket vacker inredningsdetalj. Om du satsar på rena linjer framhäver de lågorna på ett trollbindande och magiskt sätt. Lägg till vedträ bredvid kaminen och låt dem bli en prydnad i sig. När du köper en braskamin är det viktigt att välja rätt storlek, då du kan klara dig med en mindre kamin för trivseleldning.

kalle