Gasolkamin på båten

Last modified date

Om du har en båt eller planerar att skaffa en, då kan du köpa en gasolkamin för att hålla värmen. Det är perfekt om du vill göra längre turer med din båt och sova över.

Vara ute till havs

Det är en härlig känsla att ha en egen båt att kunna semestra i. Åka längs med den svenska kusten, eller upptäcka nya öar i Stockholm skärgård. Om du är intresserad av att hitta spännande platser att upptäcka då kan du läsa båttidningen Praktiskt Båtägande, så kommer du att hitta mysiga vikar och öar. När du är ut på vattnet då vill du naturligtvis både kunna laga mat och sova gott.

Gasolkamin

När du ska köpa en gasolkamin till båten ska du satsa på en kamin med tippskydd. Du bör även köpa hållare som du sätter fast kaminen på eller bygga en sådan, så att kaminen och gasolflaskan är fastgjord. När man använder gasolkamin är det väldigt viktigt att ha rejäl luftgenomströmning, då gasol är en gas. Du fyller på mer gasol i din gasolhållare på mackar och i byggaffärer. Förutom gasolkamin kan du också köpa ett gasolkök och ett gasolkylskåp.

ivadmin