Skaffa kamin och klara strömavbrottet

Last modified date

Att ha en kamin är mycket smart. Förutom att du får värme och det är mysigt, så är det också en hjälp vid ett eventuellt strömavbrott.

Kaminer

Det är en härlig känsla att sätta sig i soffan med familjen, äta och dricka något gott, samtidigt som elden sprakar skönt i kaminen. En kamin är också en bra värmekälla. Under vinterns kallaste månader kan du få ner elräkningen rejält genom att elda i kaminen. Sedan är det mysigt med kamin. Kunna sitta och titta på elden och bli varm. Nästan lite grann av en tv. Det finns ju många som rentav har sprakande eld på tv-skärmen bara för att det är så mysigt. Men då är ju mycket förnuftigare att investera i en kamin, särskilt om du bor i ett hus. Du har också stor nytta av kaminen vid strömavbrott.

Strömavbrott

På grund av klimatförändringarna kommer vi råka ut för kraftigare oväder. Stormar med träd som faller över vägen. Strömavbrotten kommer troligtvis också kunna öka då den digitala tekniken är fantastisk, men samtidigt gör oss väldigt utsatta. De flesta elledningar är förvisso nedgrävda under marken, istället för att vara uppe i luften på stolpar och bli skadade när ett träd skulle falla över dem. Men det innebär inte att vi inte kan få strömavbrott. Särskilt som även strömförsörjningen är väldigt digitaliserad och centraliserad i Sverige. Det är då det är så smart att ha en egen kamin. Du går in på SMHI, en nyhetssajt eller ser vädret på tv:n. Hör att ett oväder är på väg, tappar upp vatten i hinkar och badkaret, samt ser till att du har torr ved inomhus. Blir det strömavbrott så kommer du att klara dig. En kamin är både en värmekälla och en spis.

Vara förberedd

Är det någonting som coronapandemin har lärt oss så är det faktiskt att det är viktigt att vara förberedd. Även om det inte har varit några strömavbrott på grund av pandemin, så är det nog många som har insett hur bra det är att ha ett rejält lager med mat hemma ifall man skulle få corona och måste vara hemma ett tag. Eller om man känner sig osäker på att gå ut, för att man är rädd för att bli sjuk. Att vara förberedd för både pandemier, stormar och strömavbrott är klokt. Det är också mycket bättre att arbeta förebyggande, än att behöva lösa problemen när man står i dem. Ett problem är stormar. Även om inte strömmen går, så kan det falla ner träd över vägen. Det kan komma kraftiga snöfall som gör att du måste hålla dig hemma under ett eller ett par dygn. Då är det smart att alltid ha rejält med mat hemma, konserver och pasta, samt en skön kamin.

ivadmin