Fördelar med en kamin även i storstan

Last modified date

Det är många som bor på landet som har kamin. Men även om du bor i en större stad så kan det vara riktigt smart att installera en kamin.

Fördelar med en kamin

Det finns många fördelar med att ha en kamin i hemmet. Först och främst så har du en härlig värmekälla, perfekt för mörka höstkvällar och kalla vinterdagar. Tänkt dig att sitta och se på skidor eller annan sport på tv:n, ha en kopp kaffe i handen och en kamin som sprakar och ger dig värme. Du kan också få ner elräkningarna, särskilt om du bor i ett större hus. Och så är det smart att ha en kamin om det blir ett strömavbrott. Många köper kamin på grund av mysfaktorn, och mysfaktorn är väldigt viktigt. Men en kamin kan både vara en praktisk och ekonomisk hjälp.

Strömavbrott i Stockholm

Om du bor i Stockholm råkar du inte ut för oväder på samma sätt, som när du bor ute på landet eller i en mindre ort. Det är sällan det blir strömavbrott i Stockholm. Samtidigt är det tydligt att klimatförändringarna redan är här, med starkare stormar och mer regn. Ibland även med kraftiga snöfall. Om du bor i city kan det vara svårt att installera en kamin, men om du bor i Nacka, Märsta, har villa i Sollentuna eller Järfälla, så är det mycket klokt att köpa en kamin. Om det blir strömavbrott i Stockholm eller Storstockholm, så kommer man naturligtvis arbeta för att lösa problemet så snabbt som möjligt. Samtidigt är människor som bor i större städer ofta mer utsatta när något väl händer. Äger du en villa bör du ha en kamin. Bor du i lägenhet så kan du överväga att köpa en gasolkamin. En gasolkamin är en kamin som är gjord i plast och går på gasol. De billigaste kostar cirka 600 kronor och passar en etta. Har du en stor lägenhet bör du investera i en större och bättre gasolkamin. Gasolkaminer används i sommarstugor, båtar och husvagnar. Det är också smart att investera i ett gasolkök. Om du har en vanlig kamin med möjlighet att laga mat, någon slags kokplatta, så är ett extra gasolkök inte lika viktigt. När du använder gasol är det viktigt med god ventilation. Om det blir ett strömavbrott och du bor i en lägenhet, så kommer det att bli mycket kallt. Har du inte egen bil eller någon sommarstuga med kamin, så kommer du verkligen önska att du hade en gasolkamin.

ivadmin